عیناللهی خبر داد:
ارائه تسهیلات سرمایه در گردش به شرکتهای داروسازی از هفته آینده
کمبود آنتیبیوتیک طی دو سه هفته آینده برطرف میشود
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: امروز با بازدیدی که از شرکت داروسازی جابر ابن حیان داشتیم به این اطمینان قلبی رسیدم که میتوانیم عمده نیازهای دارویی مردم را از طریق تولیدات داخلی تامین کنیم و نگرانی در این زمینه نداریم و مشکل کمبود آنتیبیوتیک نیز طی دو سه هفته آینده برطرف خواهد شد.
به گزارش خبرنگار فانا، بهرام عیناللهی امروز پنجشنبه 19 آبان ماه در حاشیه بازدید از کارخانه داروسازی جابر ابن حیان در جاده مخصوص کرج توضیح داد: امروز از یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده دارو در کشور بازدید کردم. شرکت داروسازی جابر ابن حیان یکی از شرکتهای قدیمی کشور در زمینه تولید دارو است و به خصوص این شرکت چند وقتی است تولید آنتیبیوتیکها را انجام میدهد و تولید خود را در این حوزه افزایش داده است. با توجه به نیاز امروز کشور در زمینه درمان آنفلوآنزا و نیاز به تولید آنتیبیوتیکها، اصرار داشتیم که خطوط تولید این داروها را از نزدیک ببینیم.
وی با تقدیر از عملکرد شرکت داروسازی جابر ابن حیان در زمینه تولید داروهای مختلف اظهار کرد: داروسازی حابر ابن حیان خطوط تولیدی بسیار خوبی دارد که حجم تولید آنها نیز بسیار بالا است. شربتهای آنتیبیوتیک به میزان 15 تا 25 هزار بسته در روز بسته به نوع آنها در این شرکت تولید میشوند و این شرکت در سه شیفت در حال تولید است و فکر میکنم با توجه به نیاز کشور، احتمالا تا یکی دو هفته آینده نیاز کشور به آنتیبیوتیکها بطورکامل برطرف خواهد شد.
وی گفت: با توجه به تعداد بیماران و گرفتاری که بابت شیوع آنفلوآنزا رخ داده است، مجبور شدیم تعدادی آنتیبیوتیک وارد کنیم. البته سیاست ما بر پایه واردات نیست و سیاست ما مبتنی بر حمایت از شرکتهای داخلی است اما برخی اوقات نیز به دلیل نیاز داخلی بیشتر مجبور به واردات میشویم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره مشکل تامین نقدینگی و سرمایه در گردش شرکتهای داروسازی به ویژه بعد از اجرای طرح دارویار توضیح داد: با توجه به اجرای طرح دارویار و تبدیل نرخ ارز ترجیحی به نیمایی لازم بود از تولیدکنندگان حمایت شود که در همین راستا بانک مرکزی تسهیلات خوبی را از طریق بانکهای عامل به تولیدکنندگان میدهد و از هفته آینده تولیدکنندگان میتوانند از این تسهیلات برای واردات مواد اولیه استفاده کنند. همچنین نرخ 9 درصدی مالیات بر ارزش افزوده برای شرکتهای داروسازی به یک درصد کاهش یافت. فکر میکنم با توجه به تسهیلات بانکی و کاهش نرخ مالیات بر ارزش افزوده شاهد رونق بیشتری در تولید داخلی دارو باشیم.
عیناللهی درباره تامین نیاز سرم کشور نیز عنوان کرد: در حال حاضر ماهانه 7 میلیون عدد سرم در کشور تولید میشود و به دلیل افزایش نیاز داخلی، 600 هزار عدد سرم نیز به زودی وارد میشود. مسوولان شرکت شفادارو هم قول دادهاند که در دی ماه خط تولید سرم این شرکت راهاندازی خواهد شد.
او با اشاره به اینکه امسال میزان تولید شربتهای آنتیبیوتیک بسیار بیشتر از سال قبل بوده است، درباره علت افزایش تقاضای آنتیبیوتیکها در کشور گفت: تا چندی پیش در کشور شیوع کرونا بالا بود و مدارس در کشور تعطیل بودند و اغلب مردم نیز ماسک میزدند و این وضعیت باعث شده بود تا دو سال شیوع آنفلوآنزا در کشور نداشته باشیم. البته شیوع کرونا را داشتیم اما درمان این بیماری متفاوت است و داروهای کرونا به فراوانی در کشور وجود داشتند.. امسال با توجه به کاهش شیوع کرونا و بازگشایی مدارس و دانشگاهها، آنفلوآنزا در کشور از اواسط مهر ماه شیوع پیدا کرد و باعث شد مصرف آنتیبیوتیک به صورت ناگهانی بالا برود و علیرغم تلاش در زمینه تولید اما مقداری نیاز بسیار بیشتر شد که باعث شد واردات هم انجام دهیم. امروز با بازدیدی که از داروسازی جابر ابن حیان داشتم، اطمینان قلبی پیدا کردم که نگرانی از بابت تامین داروهای موردنیاز مردم نداریم و میتوانیم این نیاز را از طریق تولیدات داخلی تامین کنیم.
وی با تاکید بر اینکه در قالب طرح دارویار مابهالتفاوت نرخ ارز ترجیحی و نیمایی به بیمهها پرداخت شده و آنها موظف به پوشش بیمهای داروها هستند، افزود: تا جایی که میشود سعی میکنیم قیمت واقعی به تولیدکنندگان دارو بدهیم و امیدواریم تولیدکنندگان هم شرایط مملکت را در نظر بگیرند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طرح دارویار را یکی از موفقترین طرحهای دولت در زمینه تامین کالاهای اساسی توصیف کرد و گفت: یکی از مشکلاتی که داشتیم قاچاق دارو به خارج از کشور بود و ارز دارو به میزان زیادی به هدر میرفت. برخی سوءاستفادهها هم در ارتباط با پیشفاکتورها انجام میشد که واقعی نبودند اما حالا که نرخ ارز واقعی شده، سود فقط از طریق فروش بدست میآید نه از طریق پیشفاکتورهای غیرواقعی یا اختلاف ارز ترجیحی و آزاد. با اجرای طرح دارویار جلوی این موارد گرفته شد.
وی همچنین درباره سامانه تیتک توضیح داد: سامانه تیتک یک ابرسامانه است که در کشور نظیر آن را کم داریم. هر نرمافزاری باگهایی دارد. دیروز با مسوولان سازمان غذا و دارو جلسه طولانی داشتیم و آنها به ما اسنادی را نشان دادند که نشان میداد در ارتباط با کمبودهای اخیر، پیشبینی لازم را انجام داده بودند و به قسمتهای مختلف هم در این زمینه اطلاع داده بودند، منتها به خاطر شیوع آنفلوآنزا غافلگیر شدند. در سازمان غذا و دارو فقط به تیتک متکی نیستیم و نظارتها را چند لایهای انجام میدهیم. یک لایه نظارتی تیتک است و لایههای دیگر هم نظارت و کنترل میکنند.
لینک خبر: https://www.phana.ir